×

Kas yra fetišas?

- Kategorijos : Straipsniai

Bene kiekvienas suaugęs žmogus turi fetišą. Tai yra visiškai normalu. Taip pat sveikintina, jeigu fetišas gali būti įgyvendinamas. Svarbiausia – su žmogumi, kuris nori to paties, be jokios prievartos. Fetišų gali būti labai įvairiausių. Nereikia savęs stabdyti, kadangi daugeliui žmonių savo norų įgyvendinimas gali padėti atsipalaiduoti, labiau savimi pasitikėti, galiausiai, atrasti dalykus, kurie tikrai... teikia džiaugsmą ir malonumą.

Fetišas – kas tai?

Fetišas kas tai? Tai yra seksualinės traukos objektas, kuris žmogui kelia malonumą. Tai yra gali būti kūno dalys, objektai, daiktai, reiškiniai, net kvapai... Kai kurie fetišu laiko dalykus, kurie tikrai neturėtų būti jam priskirtini. Pavyzdžiui, moterys, kurios dėvi trumpus sijonus ir kelia susijaudinimą, tikrai neturėtų būti priskiriamos fetišui. Daugeliui vyrų tai yra visiškai normali praktika, tikrai neypatingas fetišas. Pastarasis labiau susijęs su kokiais nors retesniais objektais, kurie galimai nėra priimti daugeliui. Tiesa, kai kurie fetišai gali atrodyti labai reti, tačiau pasižiūrėjus į statistiką nustebsite, kad jie kur kas dažnesni nei gali atrodyti.

Ar fetišas – problema?

Išskiriami tam tikri požymiai, kurie diagnozuoja fetišą – kaip problemą. Įvertinkite savo norus ir potyrius.

  • Jeigu per paskutinius kelis mėnesius nuolatos galvojote apie konkretų objektą ir tai Jums trukdė atlikti kitus, įprastus darbus. Tai tapo manija, kuri trukdo gyvenimo kokybei.
  • Problema, kai fantazija Jums kelia nerimą.
  • Jeigu fetišas, kuris Jums kelia malonumą, galimai galėtų pakenkti kitiems asmenims.

Geri fetišai yra tie, kuriuos įgyvendinti galima su kitu žmogumi. Žinoma, kad jis turi savanoriškai prisidėti prie įgyvendinimo. Blogų fetišų tikrai yra. Ir tai jau yra problema. Žmogus, kuris jaučia trauką tokiems dalykams, kuriems neturėtų, kadangi taip kenkia aplinkai (arba gali pakenkti) – turėtų ieškoti pagalbos pas medikus. Visiškai normalu yra kreiptis į psichikos sveikatos specialistą, kuris gali padėti rasti problemos šaknis bei pasiūlyti jos malšinimo metodus.

Fetišų tipai

Fetišas ką reiškia? Jis parodo žmogaus susižavėjimą tam tikrais objektais. Šiuo metu kategorizuojami kelių tipų fetišai.

  • Medžiagos fetišas. Dažniausiai šį fetišą turinys asmenys jaučia trauką kokiai nors medžiagai. Tai gali būti oda, lateksas, šilkas...Tai tikrai nekaltas fetišas, kuris dažniausiai skatina žmogų rengtis kokiais nors drabužiais. Tikėtina, kad tai priimtina daugeliui.
  • Gyvasis fetišas. Šis fetišas – priklausomybė tam tikroms kūno dalims. Tikrai ne tik krūtinei bei užpakaliukui, tačiau ir dažnas fetišas yra pėdoms, plaukams ir t.t.
  • Formos fetišas. Gali būti fetišas priskiriamas tam tikroms formoms. Skamba neįprastai? Tikrai viskas kur kas paprasčiau. Galbūt žmogui patinka batai, kurie pasižymi tam tikra forma, arba apatiniai, kurie yra tam tikrų linijų.

Kas gali būti fetišo objektas?

Fetišas nėra labai tiksliai apibrėžiamas, kadangi jis – kinta. Seksualinės traukos objektas gali kisti. Ne tik apskirtai, tačiau ir kiekvieno žmogaus mintyse. Gali būti gyvenimo periodų, kai labiausiai traukia aukštakulniai. O pasikeitus gyvenimo pobūdžiui, galbūt prioritetams – fetišu gali tapti visiškai kiti objektai.

Žmonės yra labai įvairūs, tad natūralu, kad jie gali turėti ir labai skirtingus fetišo objektus. Žemiau pateikiame kelis.

  • Potraukis gali būti juntamas kokiai nors kūno modifikacijai, pavyzdžiui, tatuiruotėms.
  • Gali būti juntamas net ir tam tikro tipo avalynei.
  • Fetišas gali būti orientuotas į odą, odinius drabužius – labai dažnas.
  • Taip pat galima jausti trauką konkretiems drabužiams. Gana dažnas fetišas – potraukis pėdkelnėms.
  • Gali būti juntama aistra žmogaus kūno plaukams.
  • Arba kvapui.
  • Yra fetišas, kuris skirtas vaikiškiems daiktams, pavyzdžiui, pampersams.
  • Galimas fetišas lavonams. Tačiau tai nėra normalu.
  • Potraukis gyvūnams – fetišas, tačiau tuo pačiu ir problema.
  • Potraukis mėnesinių kraujui yra vadinamas menofilija.
  •  Ir t.t.

Svarbiausia – atrasti ribą tarp to, kas yra priimtina, ir kas – ne.

Kaip atsiranda fetišai?

Nėra vieno atsakymo – kaip atsiranda fetišai. Juk tiesiog vienų žmonių seksualumas yra kur kas didesnis nei kitų. Taip pat psichologai teigia, kad fetišo priežasčių reikia ieškoti žmogaus paauglystėje. Dažnam įtaką padarė kokie nors kiti, suaugę žmonės. Atminkite, kad fetišas – nėra blogai, kai jis nekenkia kitiems.

Pasidalinti

Call Our Store

+33-976-8754

Working hours of our store:

On weekdays:

Saturday:

Sunday:

from 8:00 to 21:00

from 9:00 to 20:00

from 10:00 to 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: