×

Kodėl sperma išbėga iš makšties?

- Kategorijos : Straipsniai

Planuojantys nėštumą ir sekso metu nenaudojantys jokių apsaugų dažnai pastebi, kad po lytinio akto sperma išbėga iš makšties. Labai dažnai moterys pradeda pergyventi, kad kaip tuomet joms pastoti, kai sperma neužsilaiko?

Spermos išbėgimas yra normalus procesas

Medikai akcentuoja, kad spermos išbėgimas iš makšties yra visiškai natūralus procesas, kuris neturi jokios įtakos pasptojimo tikimybei. Jeigu ejakuliacija įvyko makštyje - spermos kiekis, kad ir kiek jo yra, susimaišė su gimdos kaklelio gleivinėmis, tad galimai apvaisinimas įvyko. Tai, kad sperma išbėgo - tikrai neturi įtakos apvaisinimo tikimybei. O išbėga dėl to, kad moters makštis nėra aklina ir neužsidaro kai varpa yra ištraukiama. Kai atsistojame, o kartais ir gulėjimo metu - sperma išbėga. Taigi, dėl to nereikia sunerimti - tai yra visiškai normalu.

Kaip vyksta apvaisinimas?

Apvaisinimas įvyksta tada, kai sperma susilieja su kiaušialąste. Lytinio akto metu dažniausiai apie kelis mililitrus spermos patenka į makštį, tiksliau, jos užpakalinį skliautą. Kadangi mintame kiekyje būna net keli milijonai spermijų - nereikia bijoti, kad dalis išbėga. Galiausiai, kai jau išbėga - apvaisinimas, jeigu toks įvyko, jau buvo. Viskas vyksta žaibišku greičiu.

Mokslininkai teigia, kad net kelias paras po sekso spermijai yra aktyvūs, tad net ir praėjus tokiam laikotarpiui jie vis dar gali apvaisinti moterį. Dėl to siūloma labai atsargiai užsiimti seksu tiems, kurie dar neplanuoja nėštumo, tačiau saugosi skaičiuodami vaisingas dienas. Toks planavimas labai dažnai yra rizikingas, kadangi niekada tiksliai žinoti - kiek laiko sperma dar yra aktyvi.

Jeigu nėštumo teste pamatėte du brūkšnelius - tikrai nereikia labai skubėti pas medikus. Geriausia yra palaukti iki kokios 7 savaitės. Per tą laiko tarpą vaisius gana stipriai paaugs, tad echoskopo metu jau bus matoma ir girdima širdelė. Nuėjus 4 savaitę galite išgirsti liūdną žinią, kad širdelė neplaka. Deja, užfiksuoti ją įrangos pagalba gali būti paprasčiausiai per sunku. Taigi, nereikia savęs nervinti, o viso nėštumo metu kantrybė turėtų būti Jūsų palydovas.

Kaip padidinti pastojimo tikimybę?

Kai jau supratote, kad spermos išbėgimas iš makšties nereiškia, kad pastojimo tikimybė dėl to mažėja, galima papildomai išbandyti kelis metodus, kurie padės greičiau pastoti. Visgi, dažniausiai medikai akcentuoja kantrybę. Gyvybė užsimezga tuomet, kai reikia, tad reguliariai bandyti metus - normalu.

Specialūs lubrikantai

Sekso kokybei gerinti ir tuo pačiu nėštumo tikimybei padidinti - geras pasirinkimas yra specialūs lubrikantai. Jie gali padėti sukurti tinkamą mikroklimatą spermai. Žinoma, kad tai nėra vaistai, tad jokios garantijos, kad pastojimas pavyks. Tačiau ši maža smulkmena tikrai pagerins sekso kokybę, o tuo pačiu gali suveikti ir kaip placebas.

Dienų skaičiavimas

Verta skaičiuoti vaisingas dienas. Žinoma, kad per daug susikoncentruoti ties tai - neverta, kadangi procesas gali pradėti kelti stresą. Taip pat kaip ir ovuliacijos testų pirkimas. Darykite tai praėjus bent jau pusę metų nuo bandymų pradžios.

Atsipalaidavimas

Net ir medikai teigia, kad planavimo metu reikia kuo daugiau atsipalaidavimo. Galima perskaityti labai daug gražių istorijų, kurių metu buvo pasakojama, kaip atostogos ir naujų planų bei tikslų organizavimas padėjo pastoti po gana ilgų bandymo metų.

Sveika gyvensena

Galiausiai, abu partneriai turi bandyti gyventi kuo sveikiau. Viskas - tiek dėl pastojimo tikimybės didinimo, tiek dėl galimybės būti sveikiems, kai vaisius, o vėliau ir vaikas augs.

Planuojantiems nėštumą - sėkmės ir svarbiausia - žinių. Tai gali padėti visą procesą padaryti kur kas sklandesniu ir lydimą mažiau mitų, kurie kelia nepagrįstas baimes.

Pasidalinti

Call Our Store

+33-976-8754

Working hours of our store:

On weekdays:

Saturday:

Sunday:

from 8:00 to 21:00

from 9:00 to 20:00

from 10:00 to 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: