×

Po spirales įdėjimo: kada galima mylėtis?

- Kategorijos : Straipsniai

Tinkamos kontraceptinės priemonės pasirinkimas – būtinas. Jeigu gyvenate aktyvų lytinį gyvenimą ir neplanuojate vaikų – net neturėtų kilti klausimas, ar apsauga yra reikalinga. Ji – būtina. Rinkoje opcijų yra tikrai daug, tad kiekviena pora, kad ir kokie yra jos lūkesčiai bei poreikiai, gali rasti tinkamiausią. Nuo sargių, kurie yra vadinami klasika, iki kontraceptinių tablečių, spiralės ir t.t.

Kas yra kontraceptinė spiralė?

Kontraceptinės spiralės yra vienas dažniausiai naudojamų ir tuo pačiu efektyviausių būtų norintiems išvengti neplanuoto nėštumo. Galima rinktis iš daug skirtingų spiralės rūšių. Priklausomai nuo pasirinkimo jos veiksmingumo laiko tarpas dažniausiai trunka nuo 3-jų iki 6-erių metų. Praėjus jos galiojimo laikotarpiui – sena turi būti keičiama nauja arba galima nuspręsti jos nebenaudoti.

Išėmus spiralę moteris vėl tampa vaisinga, taigi, reikia ieškoti kitos kontraceptinės priemonės. Mitas, kad po jos išėmimo dar kelis mėnesius moteris yra nevaisinga. Patirtys rodo, kad planuojančios nėštumą po spiralės išėmimo – sėkmingai pastoja jau per pirmą ciklą.

Taip pat renkantis apsaugos priemones įvertinkite, kad kontraceptinės spiralės neapsaugo nuo lytiškai plintančių ligų.

Galima rinktis vieną iš dviejų tipų spiralių:

  1. Hormoninė spiralė.
  2. Varinė spiralė.

Ją gali įdėti tik medikas. Jokiu būdu įsigijus spiralę – nebandykite jos įdėti pati arba nesikreipkite į pažįstamus, kurie neturi kompetencijos atlikti šios paslaugos.

Dažniausiai prieš spiralės įdėjimą pirmiausia yra atliekami moters organų patikros tyrimai, paimamas išskyrų tepinėlis, atliekami gimdos kaklelio tyrimai.

Spiralę gali naudoti tiek gimdžiusios, tiek negimdžiusios moterys. Ji tinka moterims, kurios žindo.

Kada galima mylėtis po spiralės įdėjimo?

Spiralės įdėjimas yra gana greitas ir paprastas procesas, kuris moteriai neturėtų sukelti nepatogumų. Spiralės kaina kinta priklausomai nuo pasirenkamo jos tipo. Dažniausiai tinkamiausią nurodo akušeris-ginekologas. 

Spiralė yra dedama menstruacijų metu, tad reikia su gydytoju iškart sutarti datą – kada viskas bus daroma. Mylėtis siūloma praėjus mažiausiai parai. Kai kurioms moterims baisu, kad gali skaudėti ir panašiai. Taip tikrai nebus. Tačiau jeigu jausitės saugiau – palaukite bent jau kelias dienas po procedūros.  

Dažniausiai po procedūros kelias savaites gali būti didesnė makšties infekcijų rizika. Taigi, reikia tinkamai tiek moteriai, tiek vyrui rūpintis labai higiena.

Spiralės privalumai bei trūkumai

Hormoninės spiralės, lyginant su kitais kontracepcijos būdais, turi tam tikrus privalumus bei trūkumus.

Privalumai:

  • Nereikia nuolat gerti vaistų arba naudoti prezervatyvų. Tai leis gyventi nesukant galvos dėl nenorimo nėštumo.
  • Tai yra vienas pigiausių kontracepcijos būdų, kadangi investicija yra vienkartinė.
  • Pastebima, kad dažniausiai su spirale mėnesinės tampa ne tokios skausmingos ir mažiau gausios.
  • Tai yra ilgametis kontracepcijos būdas.
  • Tinka moterims, kurios žindo.

Minusai:

  • Kartais moteris jaučia šalutinį poveikį, tad užtrunka, kol būna randama daugeliui tinkamiausia spiralė. Dažniausiai pasitaikantys šalutiniai poveikiai yra: pykinimas, vėmimas, silpnumas, galvos skausmai ir/ ar svaigimas, pilvo skausmai ir putimas, svorio augimas, krūtinės padidėjimas ir jautrumas, spuoguotumas...
  • Taip pat didesnė tikimybė susidurti su kiaušidžių cistomis.
  •  Kai kurios moterys pastebi, kad sumažėja lytinė trauka.
  • Turint spiralę dažniausiai siūloma nenaudoti tamponų.
  • Nors pastojimo tikimybė maža, tačiau ji yra. Deja, pastojus yra galimos nėštumo komplikacijos.

Hormoninės spiralės patikimumas yra 99 %. Žinoma, tik tokiu atveju jeigu bus naudojama sertifikuota spiralė ir ją įdės akušeris-ginekologas, kuris turi tokią teisę.

Pasidalinti

Call Our Store

+33-976-8754

Working hours of our store:

On weekdays:

Saturday:

Sunday:

from 8:00 to 21:00

from 9:00 to 20:00

from 10:00 to 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: