×

Sekso nauda organizmui

- Kategorijos : Straipsniai

Džiugu, kad šiais laikais apie seksą yra kalbama vis dažniau. Seneliams ir tėvams tai buvo tabu. Dėl to ne tik seksas dažnai nebūdavo toks malonus (ypač moterims) koks galėjo būti, tačiau ir trūko žinių apie apsisaugojimo priemones, galiausiai, apie žaisliukus, kurie apskritai buvo siejamas su kažkuo labai gėdingu.

Šiuo metu seksas yra pokalbiai apie jį yra kur kas laisvesni. Tai yra nuostabu. Juk seksas – toli gražu ne tik veiksmas, kuris gali padėti susilaukti palikuonių. Tai galimybė gyventi maloniau, galiausiai, sveikiau. Jau daug tyrimų yra įrodę, kad seksas teigiamai veikia žmogaus kūną ir sielą. Esminius privalumus aptarsime straipsnyje.

Kaip dažnai reikia mylėtis?

Kiekvienos poros situacija yra individuali. Dėl to nereikia statistikos taikyti sau, galiausiai, pergyventi, kad neatitinkate jos ribų. Faktas yra tai, kad seksas turi tikrai daug naudų. Tačiau mylėtis reikia tik tokiu atveju, kai jaučiate, kad to norite. Seksas turi būti geros kokybės, jis turi kelti malonumą, jis turi būti saugus. Tik tokiu atveju juos užsiimti – verta.

Kaip dažnai reikia mylėtis? Vieša statistika yra tokia:

  • 18 – 29 metai. Kartai per savaitę 2. Kartai per metus 112.
  • 30 – 39 metai. Kartai per savaitę 1,6. Kartai per metus 86.
  • 40 – 49 metai. Kartai per savaitę 0. Kartai per metus 69.
  • 50 ir daugiau. Kartai per savaitę 0.  Kartai per metus 52.

Visgi, tai nėra rekomendacijos arba prievolė. Svarbiausia mylėtis taip dažnai, kad Jūsų porai būtų gera. Nei vienas negali, neturi jausti spaudimo tai daryti. Tik tai garantuos darnius santykius.

Psichologinė sekso nauda

Psichologinė sekso nauda net nėra abejotina. Tai gali patvirtinti ne tik medikai, kurie yra atlikę labai daug tyrimų, tačiau ir patys žmonės, kurie dažniausiai pastebi, kad mylintis dažniau – gyvenimas tampa tarsi šviesesnis ir labiau spalvotas.

Kokias psichologinė sekso nauda yra pastebima?

  • Tarpusavio ryšio gerinimas. Jeigu Jūsų santykiai kiek išblėso, tikėtina, kad ir seksas yra retas palydovas. O tai – tikras santykių tirpiklis. Mylėkitės dažniau ir tai padės porai būti kur kas darnesnei ir net po daugelio metų išlikti įsimylėjus.
  • Streso mažinimas. Seksas taip pat gali padėti pamiršti stresą. Svarbiausia mylėtis tuomet, kai norisi ir tuomet, kai yra galimybės. Tokiu atveju bus galima sėkmingai išgyventi kiekvieną sunkią akimirką.
  • Miego kokybės gerinimas. Geriausiai, net moksliškai yra įrodyta, kad seksas gali pagerinti jūsų miego kokybę. Tai tikrai nereiškia, kad mylėtis reikia tik vakare. Svarbiausia – reguliarūs santykiai. Tuomet nauda bus tikrai juntama.

Fizinė sekso nauda

Greta psichologinių aspektų taip pat pastebima, kad seksas gali padėti žmogui kur kas geriau jaustis fiziškai. Žemiau pateikiame svarbiausius privalumus. Galbūt jie irgi jus paskatins mylėtis dažniau?

  • Seksas – sportas. Sekso metu galima labai neblogai deginti kalorijas. Seksas, kuris trunka apie valandą, padeda sudeginti iki 400 kcal. Taigi, tikrai neverta viso darbo palikti tik partneriui.
  • Gerinama smegenų (atminties) funkcija. Jeigu norite džiaugtis geresne atmintimi – tokiu atveju Jūsų kasdieninė rutinos dalis turi būti geras seksas. Tai, kad jis teigiamai veikia žmogaus psichiką – įrodyta net ir moksliškai.
  • Nauda širdžiai. Taip pat tokia fizinė veikla turi labai daug naudos Jūsų širdžiai bei kraujotakai. Kadangi lietuviai su šiuo organu turi daug problemų – mylėtis reikia tikrai dažniau.

Pasikartosime, kad nauda bus tik tokiu atveju, kai seksas – malonumas, o ne darbas.

Kaip mylėtis dažniau?

Jeigu šiuo metu lovos žaidimai nėra labai dažni, tačiau norėtumėte jais mėgautis kiek dažniau, tik galbūt trūksta noro – remkitės keliais žemiau pateiktais patarimais, kurie padės porai iš naujo „atrasti“ seksą.

  • Pokalbiai – poreikių išsiaiškinimas. Prie reto sekso dažnai prisideda bloga jo kokybė. Pasikalbėkite su savo partneriu bei išsakykite poreikius.
  • Sekso žaisliukai. Jeigu viskas tapo rutiniškas – siūlome išbandyti sekso žaisliukus. Galbūt tik tiek ir reikia, kad būtų galima iš naujo patirti daugiau aistros.
  • Seksas neturi kelti skausmo. Jeigu taip yra – išbandykite lubrikantą. Jis ypač pasiteisina moterims, sekso kokybė tampa iškart geresnė.
  • Naujų dalykų išbandymas. Išbandykite ne tik sekso žaisliukus, tačiau ir įvairias pozas. Tai leis jums kur kas labiau mėgautis lovos žaidimais.
  • Noras palaikyti glaudžius santykius. Jeigu norite išlaikyti gražius santykius su kitu žmogui – kartais reikia save kiek paskatinti mylėtis. Esame tikri, kad galiausiai tai leis jums jaustis daug geriau. Sunku prisiversti, tačiau, tikėtina, kad rezultatas nudžiugins.

Poros mylisi skirtingai. Vienos – dažnai, kitos – kur kas rečiau. Vienos – ilgai, o kitos dažniausiai mėgsta trumputį, greitą seksą. Svarbiausia yra rasti tokį ritmą, kuris labiausiai tinka Jūsų porai. Ir nebijoti įtraukti į seksą kuo daugiau naujų dalykų, atminti, kad jis gali padėti išlaikyti santykius darnius kuo ilgiau.

Pasidalinti

Call Our Store

+33-976-8754

Working hours of our store:

On weekdays:

Saturday:

Sunday:

from 8:00 to 21:00

from 9:00 to 20:00

from 10:00 to 19:00

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: